Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z warzywami z dodatkiem dyni

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 700 g
marchewka 1 szt,
papryka czerwona 1 szt,
dynia 1/4 szt,
cebula 1 szt,
kiełbasa śląska 2 szt,
musztarda
sól i pieprz do smaku,
masło klarowane do smażenia,

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z warzywami z dodatkiem dyni

Opłukane, osuszone mięso wieprzowe kroimy w poprzek włókien, rozbijamy w cienkie plastry,oprószamy solą,lekko smarujemy łagodną musztardą.
Marchewkę obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dynię obieramy z twardej skóry a następnie kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w paseczki,
Cebule obieramy, kroimy i podsmażamy na rozgrzanym maśle, dodajemy paprykę, marchewkę i dalej podsmażamy do miękkości warzyw. Na samym końcu dodajemy pokrojoną dynie i smażymy jeszcze około 10 minut. Farsz studzimy.
Na rozbite mięso nakładamy pokrojoną w paski kiełbasę oraz wystudzony farsz. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem, mięso zwijamy w rolady owijamy nitką kuchenną.
Rolady wkładamy na rozgrzane masło i smażymy do miękkości mięsa, podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem.
Podajemy do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2017 23:22
Dobre rolady.
Bożena Matuszczyk 25.10.2017 12:26
Bardzo dziekuje;)
jejkuchnia 20.10.2017 12:20
Smakowite. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak