Rolady z piersi kurczaka z farszem z kiełbasy, boczku, cebuli i pieczarek

Rolady z piersi kurczaka z farszem z kiełbasy, boczku, cebuli i pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    5 sztuk
  • cebula

    2 sztuki
  • kiełbasa podwawelska

    100 gram
  • boczek wędzony

    100 gram
  • pieczarki

    400 gram
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • ser żółty

    100 gram
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • jajko

    2 sztuki
  • olej do smażenia

  • czosnek

    1 główka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Rolady z piersi kurczaka z farszem z kiełbasy, boczku, cebuli i pieczarek

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolady z piersi kurczaka z farszem z kiełbasy, boczku, cebuli i pieczarek foto
Kiełbasę, boczek i cebulę oraz czosnek kroję, a następnie podsmażam na patelni.
Krok 2 - Rolady z piersi kurczaka z farszem z kiełbasy, boczku, cebuli i pieczarek foto
Pieczarki podsmażam, mielę w maszynce, a następnie łączę z 1 łyżką bułki tartej i Kucharkiem. Następnie dodaję do pieczarek cebulę, boczek i kiełbasę.
Krok 3 - Rolady z piersi kurczaka z farszem z kiełbasy, boczku, cebuli i pieczarek foto
Piersi z kurczaka myję, a następnie przekrajam wzdłuż i delikatnie wybijam za pomocą tłuczka. Następnie posypuję mięso solą, pieprzem, słodką papryką i nakładam plaster sera, a na ser łyżkę farszu. Mięso zwijam w roladę, po czym obtaczam go w jajku.
Krok 4 - Rolady z piersi kurczaka z farszem z kiełbasy, boczku, cebuli i pieczarek foto
Obtoczoną w jajku roladę obtaczam następnie w bułce tartej.
Krok 5 - Rolady z piersi kurczaka z farszem z kiełbasy, boczku, cebuli i pieczarek foto
Rolady smażę na rozgrzanym na patelni oleju.
Krok 6 - Rolady z piersi kurczaka z farszem z kiełbasy, boczku, cebuli i pieczarek foto
Rolady podaję zaraz po usmażeniu na stół, najlepiej z ciepłymi ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Jolanta40 01.07.2017 20:10
smakowite danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat