Rolady z pieczarkami w sosie musztardowym

Rolady z pieczarkami w sosie musztardowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    2 plastry każdy po 150 gram
  • pieczarki

    150 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • musztarda

    3 łyżeczki
  • papryka ostra mielona

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    do smaku
  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • kostka rosołowa

    lub 2 szklanki bulionu
  • mąka pszenna

    20 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolady z pieczarkami w sosie musztardowym foto
Mięso umyć i lekko rozbić,doprawić z każdej strony pieprzem i ostrą papryką.Cebule pokroić w piórka a oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce w plasterki
Krok 2 - Rolady z pieczarkami w sosie musztardowym foto
Mięso posmarować musztardą,nałożyć cebulę i pieczarki
Krok 3 - Rolady z pieczarkami w sosie musztardowym foto
ciasno zwinąć i obwiązać nitka aby się nie rozpadły.masło rozgrzać na patelni
Krok 4 - Rolady z pieczarkami w sosie musztardowym foto
obsmażyć roladki z każdej strony.można dodać (jeżeli nam zostaną) resztę pieczarek i cebulę na patelnię
Krok 5 - Rolady z pieczarkami w sosie musztardowym foto
Dolać 2 szklanki wody i kostkę rosołową,oraz liście laurowe i ziele angielskie.Dusić pod przykryciem około 40 minut
Krok 6 - Rolady z pieczarkami w sosie musztardowym foto
Roladki wyjąć z sosu i odwinąć z nich nici.do sosu dodać 2 łyżeczki musztardy i ew.doprawić do smaku
Krok 7 - Rolady z pieczarkami w sosie musztardowym foto
Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody i zagęścić sos.
Roladki można z powrotem dodać do sosu aby były ciepłe.
Aleksandra/Olcia
najlepiej użyć ostrej musztardy,aby sos miał wyrazisty smak.można dodać 2 łyżki śmietany do sosu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

08.01.2016 13:07
oj smakowałaby mi ta rolada na pewno

Szef Kuchni 1

04.12.2015 02:28
Polecam do tego książkę "365 obiadów na każdą kieszeń". http://9xa.pl/r/m6p365-obiadow-na-kazda-kieszen

misia53

30.11.2015 20:58
Ajjajaj....., takie mięsko to ja lubię.

ilka01

30.11.2015 18:45
pyszności :)

cukiereczek

30.11.2015 18:25
pysznie i soczyście

Smaczna_B

30.11.2015 18:04
Swojskie , domowe jedzonko, mniam!

mileneczka5

30.11.2015 17:22
ale smakowite:)

agnieszka214

30.11.2015 16:43
Smakowite mięso na obiad

irenka

30.11.2015 16:31
przepyszne jedzonko

Agnieszka-87-25

30.11.2015 15:35
bardzooo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat