Rolady z papryką i boczkiem

Rolady z papryką i boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    0,7 kg
  • śliwki suszone

    1 paczka
  • sól

  • pieprz

  • boczek

    1 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy i tłuczemy jak na kotlety. Potem solimy i pieprzymy. Na 1 kotlet kładziemy 2 plasterki boczku i 4-5 śliwek suszonych. Zwijamy w rulon i związujemy nitką. Tak przygotowane rolady wkładamy do garnka. Wody nalewamy tyle by zakryć rolady. Dodajemy 1 liść laurowy i 3-4 ziarenka ziela angielskiego. Gotujemy, aż mięso ugotuje się czyli koło 1 godziny. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

29.01.2017 14:28
ciekawy pomysł

Margo1

07.05.2013 20:24
bardzo smaczne

Andysz

06.08.2012 11:01
świetne te roladki!;)

Jaheira11

18.03.2012 21:34
oooo takie by się zjadło :)

Izabela/bella81

14.03.2012 21:59
smaczne

IrenaM

04.03.2012 20:04
inna odsłona zrazików :)

IZABELA29

22.11.2011 12:26
smacznie

olkaaa

19.11.2011 18:19
super

usmiech

06.10.2011 10:25
dobre

Dorian

30.09.2011 11:50
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat