Rolady z papryką i boczkiem

Rolady z papryką i boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    0,7 kg
  • śliwki suszone

    1 paczka
  • sól

  • pieprz

  • boczek

    1 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Rolady z papryką i boczkiem

Mięso kroimy i tłuczemy jak na kotlety. Potem solimy i pieprzymy. Na 1 kotlet kładziemy 2 plasterki boczku i 4-5 śliwek suszonych. Zwijamy w rulon i związujemy nitką. Tak przygotowane rolady wkładamy do garnka. Wody nalewamy tyle by zakryć rolady. Dodajemy 1 liść laurowy i 3-4 ziarenka ziela angielskiego. Gotujemy, aż mięso ugotuje się czyli koło 1 godziny. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Jagódka77 29.01.2017 14:28
ciekawy pomysł
Margo1 07.05.2013 20:24
bardzo smaczne
Andysz 06.08.2012 11:01
świetne te roladki!;)
Jaheira11 18.03.2012 21:34
oooo takie by się zjadło :)
Izabela/bella81 14.03.2012 21:59
smaczne
IrenaM 04.03.2012 20:04
inna odsłona zrazików :)
IZABELA29 22.11.2011 12:26
smacznie
olkaaa 19.11.2011 18:19
super
usmiech 06.10.2011 10:25
dobre
Dorian 30.09.2011 11:50
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat