Rolady z naleśników z farszem mięsnym

Rolady z naleśników z farszem mięsnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • cebula

    2 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • keczup

    2 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • ogórki konserwowe

  • ser żółty

    200 g
  • sól

  • pieprz

  • zielona pietruszka

  • naleśniki

    10 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Rolady z naleśników z farszem mięsnym

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolady z naleśników z farszem mięsnym foto
Zaczynamy od przygotowania ugotowania jajka na twardo, następnie przygotowujemy mięso. Przekładamy mięso do miseczki, dodajemy do niego pokrojone w drobną kosteczkę cebule, majonez, keczup, doprawiamy solą i pieprzem i całość mieszamy dokładnie.
Krok 2 - Rolady z naleśników z farszem mięsnym foto
Naleśnika smarujemy masą mięsną, przykrywamy drugim naleśnikiem. Ponownie smarujemy masą mięsną. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach i posypujemy na mięsie. Na serze układamy dwie ćwiartki jajka lub 2 małe ogórki konserwowe i zwijamy całość tak jak krokiety.
Krok 3 - Rolady z naleśników z farszem mięsnym foto
Przygotowane roladki owijamy plastrami boczku, można spiąć delikatnie wykałaczkami, aby się nie rozeszły
Krok 4 - Rolady z naleśników z farszem mięsnym foto
Roladki ułożyć ciasno w naczyniu do zapiekania, przykryć folią aluminiową i piec ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Gotowe roladki dekorujemy zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

caralajna 27.10.2012 22:08
fajne przekąski
Danost 25.10.2012 12:32
rewelacyjny pomysł
Konczi 24.10.2012 11:27
rany julek pyszność !
treonina 22.10.2012 21:51
to jest coś wspaniałego! bardzo mi się podoba :-) plus za ten przepis i dziękuję
Zdzisław 22.10.2012 21:27
pomysł smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat