Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z jajecznicą
Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć do zeszklenia.
Do zeszklonej cebuli dodać oczyszczoną pokrojoną w drobną kostkę paprykę.
Podsmażając cały czas na małym ogniu dodać odsączoną marchewkę z groszkiem oraz posiekaną natkę pietruszki.
Chwilę jeszcze podsmażać cały czas mieszając wbić jajka, przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Smażyć do ścięcia jajek, a następnie wystudzić.
Piersi kurczaka po oczyszczeniu, opłukaniu i osuszeniu pokroić na płaty rozbić tak by nie porobić dziur.
Każdy płat delikatnie oprószyć solą i pieprzem, na każdym płacie ułożyć plasterki boczku a na nich porcje jajecznicy.
Całość zwinąć w rolady, panierować w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.
Smażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony.
Podawać z ziemniaczkami pure.