Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady wołowe.

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rolady

mięso wołowe 4 kotlety
cebula 1
boczek wędzony 4 plasterki
ogórek kiszony 2
Musztarda sarepska Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

sos

cebula
czosnek 4 ząbki
Czosnek suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 4

Porada

Doskonałe do klusek i czerwonej kapusty.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady wołowe.

Mięso kroimy na kotlety i tuczemy,smarujemy musztardą,na to pokrojoną w paski cebulkę,boczek i ogórek,przyprawiamy i zwijamy wszystko nicią aby rolady się nie rozwaliły.W rondelku rozgrzewamy łyżkę oliwy i wkładamy roladki przypiekamy z wszystkich stron,potem dolewamy wodę dodajemy liść,ziele ,czosnek ,przyprawiamy i dusimy pod przykryciem ok.3 godz.co jakiś czas mieszając i dolewając wody,W między czasie sciągamy nici.Jak rolady będą miękkie to sos zagęszczamy wodą z mąką i gotowe.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.05.2015 14:25
zawsze bardzo smaczne
DOROTA/PATI197799 03.05.2015 10:16
tradycyjne najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak