Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady wołowe mielone

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wolowina-zmielona 0.5 kg
ogórki kiszone 2 szt
boczek wędzony 2 plastry
Musztarda rosyjska Prymat 3 łyżeczki
cebula 0.5 szt
przyprawy prymat
olej do smażenia 1 łyżka
mąka do zagęszczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady wołowe mielone

Zmieloną wołowinę doprawić wg uznania(ja dałam sól,pieprz,czosnek granulowany).
Podzielić na 4 części,każdą część rozpłaszczyć np na folii,posmarować musztardą i ułożyć po kawałku ogórka,cebuli i boczku lub szynki
Za pomocą folii zwinąć mięso w roladki(dość mocno ścisnąć aby nic się nie wydostawało)

Roladki obsmażyć na łyżce oleju na rumiano i podlać wodą aby całe były zakryte,dusić około 45 minut.
Po tym czasie wyjąć roladki z sosu i doprawić sos do smaku.Zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody.
Podawać np. z kluskami śląskimi,ziemniaczkami lub kaszą.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak