Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady wołowe faszerowane świeżymi grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe zmielone 0.5 kg
grzyby świeże 2 garści
cebula
przyprawy prymat
jajko
olej do smażenia
mąka do zagęszczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady wołowe faszerowane świeżymi grzybami

Mięso doprawić solą i pieprzem,wbić jajko i dokładnie wyrobić masę.
Odstawić do lodówki.
Grzyby oczyścić i ugotować w osolonej wodzie(gotowałam godzinę)
Wystudzić i drobno pokroić.
Na patelni na łyżeczce oleju podsmażyć posiekaną cebulkę z grzybami.
Mięso podzielić na 4 części, rozpłaszczyć i ułożyć farsz.
Za pomocą foli zwinąć w ciasną roladkę.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć rolady z każdej strony.
Podlać wodą do połowy wysokości mięsa,dodać kostkę rosołową i dusić około 30 minut.
Po tym czasie sos doprawić pieprzem i słodką papryką i zagęścić mąką.
Podawać z kluskami śląskimi,kaszą lub ziemniakami


SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 09.01.2013 17:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak