Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe z udźca 4 plastry
marchew 0,5
cebula czerwona 1
ryż 4 łyżeczki
ogórki kwaszone 2 małe
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
przyprawa go gulaszu 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ziele angielskie 1
Liść laurowy suszony Prymat 1
nici
mąka 1 łyżka
śmietana 18 proc 1/4 szklanki
boczek 10 plastry
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady wołowe

Płaty mięsa rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą, pieprzem, smarujemy z jednej strony musztardą. Boczek, cebulę, ogórki i marchew kroimy w kostkę, układamy na mięso, posypujemy po łyżeczce ryżu. Mięso składamy na pół, owijamy dokładnie nitką. Tak przygotowane rolady smażymy na oleju na małym ogniu, przyprawiamy papryką , vegetą, przyprawą do gulaszu. Jak mięso zacznie się przypiekać odsączamy nadmiar oleju , polewamy wodą, dodajemy ziele i liść laurowy i dusimy do miękkości mięsa (cały czas dolewając wodę) Wyjmujemy mięso, zostawiamy sos, zagęszczamy mąką i śmietanką , wkładamy z powrotem mięso (gotujemy chwilkę) i gotowe!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 25.05.2011 10:42
aż zgłodniałam
angelika14 31.03.2011 15:57
pycha
kochanyptysiu 20.02.2011 14:38
cudowne tradycyjne jedzonko!
SmacznaPyza 07.12.2010 12:57
bardzo lubię takie rolady z wołowinki, mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak