Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady wieprzowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 800 gr
Musztarda sarepska Prymat 1/2 słoczka
ogórek kiszony 2 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
kiełbasa 300 gr
boczek wędzony 200 gr
potrzebne akcesoria kuchenne nitka biała

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady wieprzowe

1.
Umyte,pokrojone i osuszone mięso rozbić tłuczkiem . Każdy płat posmarować musztardą posolić popieprzyć ogórki cebulę kiełbasę i boczek pokroić w kostkę włożyć wszystko do miski doprawić łyżką musztardy i przyprawą uniwersalną wymieszać taki farsz nakładać porcjami na mięso .Zwinąć obwiązać białą nitką .Rolady włożyć do brytfanki i pieczemy do miękkości mięsa około 40 min..Podaję z kluskami i czerwoną kapustą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 01.02.2017 10:14
pyszne roladki ;)
halina17 31.01.2017 23:50
Dobre rolady.
gusia1000 31.01.2017 23:11
Zawsze dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak