Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady wieprzowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt.
boczek wędzony 15 dag
ogórek kiszony 1 szt.
marchewka 1 szt.
cebula 2 szt.
woda
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
pieczarki 2-3 szt.
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady wieprzowe

Mięso na kotlety rozbić tłuczkiem, posypać pieprzem stronę na którą będą nakładane składniki.
Boczek pokroić w plasterki, marchewkę w słupki, ogórka w słupki i 1 cebulę w piórka. Na mięso najpierw położyć plasterki boczku, następnie cebulę, marchewkę i kawałek ogórka.
Mięso dokładnie zawinąć tak by składniki ze środka nie wychodziły. Można owinąć je nićmi lub użyć specjalnego szpikulca.
Pozostałą cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni z 2 łyżkami oleju. Podlać cebulę szklanką wody i położyć na patelni rolady. Do wywaru dodać pokrojone w paski pieczarki, paprykę słodką, ziele angielskie, liście laurowe i łyżeczkę kucharka. Rolady dusimy do miękkości ok 30-40 minut, podlewając od czasu do czasu wodą . Gdy rolady będą gotowe wyciągamy je na półmisek, a z wywaru przygotowujemy sos.
W połowie szklanki wody mieszamy łyżkę mąki i dodajemy ją do wywaru w którym dusiły się rolady. Można przyprawić jeszcze pieprzem do smaku.
Rolady można podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.10.2015 15:47
pysznie nadziane
Damiano
Damiano 24.10.2015 12:23
pyszne roladki
Krzysztof15 24.10.2015 08:56
wygladaja apetycznie
Ewelina1991 24.10.2015 08:44
pysznie wygląda!!
Franciszek 24.10.2015 01:33
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak