Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady wieprzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe - szynka 1 kg
mięso mielone 20 dag
Musztarda sarepska Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
tłuszcz do pieczenia
boczek 10 wędzony

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady wieprzowe

Mięso umyć i wyporcjować, rozbić. Każdy płat mięsa oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą. Boczek skroić w drobną kosteczkę,dodać do mięsa mielonego, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Farsz nałożyć na mięso, zwinąć w roladę i związać nitką. Usmażyć na złoty kolor, następnie podlać wodą i dusić do miękkości. Lekko przestudzić, zdjąć nitkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 07.08.2010 16:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak