Rolady w sosie chlebowo-musztardowym

Ifa

Ifa

Rolady w sosie chlebowo-musztardowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Rolady

  • sznycel wieprzowy

    700 g
  • ogórki kiszone

    2
  • cebula

    1/2
  • pieczywo razowe

    1/2 kromki
  • musztarda

    2 łyżki
  • olej do smażenia

Sos

  • pieczywo razowe

    1 duża kromka
  • musztarda miodowa

    2 łyżki
  • woda

    1,5 szklanki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Plastry mięsa wkładamy do mocnego worka i rozbijamy. Po stronie środkowej smarujemy cienko musztardą. Ogórek kroimy w paski, cebulę w pióra, a chleb również w paski. Na każdy plaster nakładamy 2-3 paski ogórka, chleb i cebulę. Zwijamy w ciasną roladę, można spiąć wykałaczkami.

2. Na patelni rozgrzej olej, usmaż roladki z każdej strony. Dolej wodę i duś je ok. 40-50 minut, gdyby woda wyparowała uzupełnij ją. Chleb pokrusz drobno i dodaj do sosu, dodaj też musztardę, sól i pieprz. Gdyby sos był bardzo gęsty, dolej jeszcze trochę wody. Roladki pogotuj z sosem ok. 10-15 minut. Roladki podawaj z sosem, można je pokroić w plastry.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dollce

19.08.2015 09:06
wyglądają smakowicie, aż ślinka leci ;)

Alex_M

18.08.2015 18:26
chętnie spróbowałabym sosu

paulette17

18.08.2015 17:03
Pyszne rolady, pyszny sos :)

Ewa Wojtaszko

18.08.2015 16:07
warte wypróbowania

Agnieszka-87-25

18.08.2015 15:06
mniam pycha

Łukasz15

18.08.2015 14:20
Smaczne mięsko

w mojej kuchni

18.08.2015 13:01
pyszne jedzonko

Aleksandra/Olcia

18.08.2015 12:11
bardzo ciekawy sos

Ania67

18.08.2015 11:46
Ciekawa propozycja

Mniam

18.08.2015 11:16
Rewelacyjnie przygotowane roladki i jeszcze ten sosik - pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat