Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady schabowe ze szpinakiem i fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt.
sól i pieprz
szpinak świeży 1/2 opak.
ser feta 1/2 opak.
jajka ugotowane na twardo 1 szt
ząbek czosnku 2 ząbki
masło do smażenia 1 łyżka
jajko 1 szt.
mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady schabowe ze szpinakiem i fetą

Kroki postępowania

1
Szpinak myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy na masełku
Krok 1 - Rolady schabowe ze szpinakiem i fetą foto
2
Kotlety rozbijamy i posypujemy solą i pieprzem z obu stron
Krok 2 - Rolady schabowe ze szpinakiem i fetą foto
3
Na każdym kotlecie układamy szpinak, pokrojony w kostkę ser feta oraz przeciśnięte przez praskę jajko
Krok 3 - Rolady schabowe ze szpinakiem i fetą foto
4
Zwijamy kotlety w rolady i zawijamy w cukierek w folię spożywczą. Odkładamy do lodówki na ok. godzinę
Krok 4 - Rolady schabowe ze szpinakiem i fetą foto
5
Rolady maczamy w jajku z mlekiem, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu pod przykryciem
Krok 5 - Rolady schabowe ze szpinakiem i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 19.05.2015 12:24
Coś wspaniałego.
Ewelina1991 19.05.2015 08:03
smaczne mięsko
Pani Domu 19.05.2015 07:30
świetne roladki
dollce 18.05.2015 22:58
Fajna propozycja
Franciszek 18.05.2015 22:35
Smakowite....
Kuchenka 18.05.2015 22:28
bardzo apetycznie podane
Hrabina w kuchni 18.05.2015 22:26
Smaczny obiadek.
pajbek 18.05.2015 21:38
To lubię :-)
gosia1988 18.05.2015 21:14
pyszne danie na obiad
halina17 18.05.2015 20:45
Dobre danie.
cooked 18.05.2015 20:35
smacznie i zdrowo ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak