Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady schabowe z pieczarkami, serem i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 8 rozbitych
pieczarki 500 g
papryka czerwona 1/2
cebula 2
gouda
masło
musztarda
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady schabowe z pieczarkami, serem i papryką

Kroki postępowania

1
Pieczarki i cebulę pokroić w małą kostkę i poddusić na maśle, doprawić papryką, solą i pieprzem, przestudzić.
Krok 1 - Rolady schabowe z pieczarkami, serem i papryką foto
2
Kawałki mięsa przyprawić solą, majerankiem, pieprzem i papryką, posmarować musztardą.
Krok 2 - Rolady schabowe z pieczarkami, serem i papryką foto
3
Na każdym ułożyć słupek papryki, sera i ok 2 łyżki pieczarek. Zawinąć rolady i układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem połączeniem do dołu.
Krok 3 - Rolady schabowe z pieczarkami, serem i papryką foto
4
Posypać pozostałymi pieczarkami i wiórkami masła. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni pod przykryciem ok godzinę. Następnie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze kilka minut aby mięso się zarumieniło z wierzchu.
Krok 4 - Rolady schabowe z pieczarkami, serem i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak