Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady schabowe z pieczarkami i serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt.
sól i pieprz
pieczarki 4-5 szt.
cebula biała 1-2 szt
masło do smażenia 1-2 łyżki
ser żółty 2 plastry
jajko 1 szt.
mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady schabowe z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a następnie dusimy do miękkości na rozgrzanym maśle
Krok 1 - Rolady schabowe z pieczarkami i serem foto
2
Kotlety rozbijamy, a następnie solimy i pieprzymy z obu stron
Krok 2 - Rolady schabowe z pieczarkami i serem foto
3
Na każdym kotlecie układamy plaster sera, a następnie układamy na nim przestudzone pieczarki
Krok 3 - Rolady schabowe z pieczarkami i serem foto
4
Zwijamy kotlety w rolady i zawijamy w cukierek w folię spożywczą. Odkładamy do lodówki na ok. godzinę
Krok 4 - Rolady schabowe z pieczarkami i serem foto
5
Rolady maczamy w jajku z mlekiem, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu pod przykryciem
Krok 5 - Rolady schabowe z pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 19.05.2015 12:27
Pyszota :)
Anna169Hosz 19.05.2015 08:50
Mój wymarzony obiadek na dziś:)
Ewelina1991 19.05.2015 08:03
pyszności na talerzu!!
Katarzyna59 18.05.2015 21:40
przepyszne jedzonko
pajbek 18.05.2015 21:38
Pysznie wyglądają :-)
gosia1988 18.05.2015 21:14
smaczne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak