Rolady schabowe z pieczarkami i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    2 szt.
  • sól i pieprz

  • pieczarki

    4-5 szt.
  • cebula biała

    1-2 szt
  • masło do smażenia

    1-2 łyżki
  • ser żółty

    2 plastry
  • jajko

    1 szt.
  • mleko

    2 łyżki
  • bułka tarta

    do obtoczenia
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolady schabowe z pieczarkami i serem foto
Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a następnie dusimy do miękkości na rozgrzanym maśle
Krok 2 - Rolady schabowe z pieczarkami i serem foto
Kotlety rozbijamy, a następnie solimy i pieprzymy z obu stron
Krok 3 - Rolady schabowe z pieczarkami i serem foto
Na każdym kotlecie układamy plaster sera, a następnie układamy na nim przestudzone pieczarki
Krok 4 - Rolady schabowe z pieczarkami i serem foto
Zwijamy kotlety w rolady i zawijamy w cukierek w folię spożywczą. Odkładamy do lodówki na ok. godzinę
Krok 5 - Rolady schabowe z pieczarkami i serem foto
Rolady maczamy w jajku z mlekiem, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu pod przykryciem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Hanna5 19.05.2015 12:27
Pyszota :)
Anna169Hosz 19.05.2015 08:50
Mój wymarzony obiadek na dziś:)
Ewelina1991 19.05.2015 08:03
pyszności na talerzu!!
Katarzyna59 18.05.2015 21:40
przepyszne jedzonko
pajbek 18.05.2015 21:38
Pysznie wyglądają :-)
gosia1988 18.05.2015 21:14
smaczne roladki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat