Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady rybne w sosie śmietankowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 8 liści
bekon 8 plasterków
musztarda łagodna 3 łyżeczki
filety rybne 8 kawałków
sól, pieprz 1/2 łyżeczki
szalotka 2 sztuki
masło 5 dag
białe wino 1/8 litra
śmietana 1/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady rybne w sosie śmietankowym

Kapustę pekińską zalać dużą ilością wrzącej wody i zagotować. Opłukać zimną wodą, każdy liść rozłożyć na lnianej ściereczce, żebra płasko ściąć. Na środku każdego liścia ułożyć 1 plasterek bekonu, posmarowany musztardą. Na bekonie ułożyć rybę, posolić przyprawić pieprzem. Obraną i pokrojoną w drobną kostkę szalotką posypać rybę. Liście kapusty zwinąć tak aby powstały ładne rolady. Masło rozgrzać na złoty kolor, ułożyć na nim rolady jedna obok drugiej, zalać winem i dusić około 15 minut pod przykryciem. Rybę przygotować do podania na podgrzanym półmisku. Do wina w którym była duszona ryba, dodać śmietanę oraz resztę musztardy, ugotować rzadki sos i polać rolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak