Rolady drobiowo-wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    2 sztuki
  • mięso wieprzowe mielone

    0,5 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • kasza manna

    4 łyżki
  • sól, pieprz

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka solimy i rozbijamy na bardzo cienki płaty.Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem,dodajemy kaszę i jajko i wyrabiamy.Rozłożyć mięso mielone na rozbitych płatach drobiowych i zawinąć w rulon.Obtoczyć w mące i na rozgrzany olej.Obsmażyć na złoty kolor zalać wodą do połowy no może trochę wyżej ,dodać kostkę rosołową i dusić pod przykryciem co najmniej godzinę.Po wyjęciu kroić w plastry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 12.11.2012 18:12
Z kaszką manną ? - warto wypróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat