Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 400 g
żółty ser 150 g
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia mięsa
bazylia do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
majeranek do smaku
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady

Mięso umyć ,pokroić w plastry, rozbić. Każdy płat mięsa oprószyć solą, pieprzem. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po trochę startego sera, wyciśnięty czosnek, posypujemy majerankiem,bazylią.Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami .Roladki obtoczyć w jaku i bułce tartej,usmażyć z obu stron. Na gorącej margarynie lub oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 13.01.2014 09:12
lubie takie roladki
rjustysia 05.03.2013 13:33
bardzo smacznie się prezentują :)
jasiek 04.06.2012 10:40
uwielbiam rolady
angelika14 02.05.2011 13:00
pychota
MAR3STA 05.01.2011 16:15
pyszniutkie, poproszę kawałeczek;)
Pyza 23.08.2010 07:12
A znasz sposób zawijania roladek bez wykałaczek i sznurków ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak