Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze szpinakiem, serem camembert, boczkiem w sosie pomidorowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 600 g
masło 2 łyżki
szpinak mrożony 450 g
ząbki czosnku 3 szt
ser camembert z ziołami 120 g
boczek wędzony 10 plastrów
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cebula biała 1 szt
Bazylia suszona Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
pieprz czerwony w ziarnach
natka pietruszki suszona

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze szpinakiem, serem camembert, boczkiem w sosie pomidorowym

W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy mrożony szpinak. Dusimy pod przykryciem do całkowitego rozmrożenia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Na patelni przesmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Wlewamy krojone pomidory wraz z zalewą. Doprawiamy solą, pieprzem, suszoną natką pietruszki oraz bazylią. Dusimy kilka minut, aż sos zgęstnieje. Przelewamy do naczynia do zapiekania.
Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem z każdej strony. Doprawiamy sola i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Na każdym płacie mięsa układamy sporo szpinaku oraz kilka plastrów sera camembert. Zwijamy ciasno w rulon. Roladkę owijamy wędzonym boczkiem. Każdą roladkę układamy w naczyniu z sosem.
Formę wstawiamy do nagrzanego do 190*C piekarnika. Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut. Kolejne 10 minut zapiekamy bez przykrycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 26.04.2017 21:08
Przepyszny obiadek
Bernadeta1 26.04.2017 16:25
pyszności takie jedzonko
VioletoweKucharzenie 26.04.2017 15:37
Iście niedzielny obiad w postaci pysznych roladek nadzianym szpinakiem z czosnkiem, ziołowym serem camembert. Otulone wędzonym boczkiem, zapieczone w pomidorowym sosie. Brzmi niebiańsko, czyż nieprawdaż?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak