Roladki ze szpinakiem i mozzarellą owinięte prosciutto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 szt (po 200 g)
  • mozzarella w kulce

    1 szt
  • szynka parmeńska

    8 plastrów
  • szpinak świeży

    200 g
  • szparagi z puszki

  • ząbki czosnku

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżeczka
  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

  • jajko

    1 szt
  • mąka

    5 łyżek (do obtoczenia)
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak podsmażamy na niewielkiej ilości masła ,razem z posiekaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą ziołową. Odparowujemy.
Filety z kurczaka cienko rozbijamy. Na każdy kotlet rozsmarowujemy szpinak ,dajemy kawałek mozzarelli (1/4 kulki) ,dajemy po 2 szparagi z zalewy i zwijamy roladki (tak by boki były zamknięte). Oprószamy solą i pieprzem. Każdą roladkę owijamy w dwa plastry szynki ,obtaczamy najpierw w mące ,następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony i przekładamy na blaszkę (zakrywamy folią aluminiową). Zapiekamy 30-35 min w temperaturze 180°C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gracer 20.04.2015 07:39
rewelacyjny przepis
Futka 19.04.2015 08:56
Bajecznie smaczne roladki, a prezentacja wygląda niesamowicie! Palce lizać!!!!! :D
bertpvd 18.04.2015 15:18
świetne roladki :) chętnie bym zjadł :)
Ola1984 18.04.2015 07:19
Uwielbiam :) Z przyjemnością zjadłabym takie roladki. Moje smaki.
joanna43 17.04.2015 20:57
zakochałam się w tym widoku, idealne
wyattearp 17.04.2015 20:29
super roladki
agnieszka214 17.04.2015 19:30
same smakowitości
ilka01 17.04.2015 17:43
super przepis :)
Sroczka 17.04.2015 17:08
Pyszne roladki, zjadłabym.
Malinka 17.04.2015 16:58
To się nazywa rozkosz dla podniebienia :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat