Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z kurczaka
4 szt (po 200 g) -
mozzarella w kulce
1 szt -
szynka parmeńska
8 plastrów -
szpinak świeży
200 g -
szparagi z puszki
-
ząbki czosnku
2 szt -
cebula
1 szt -
masło
1 łyżeczka -
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
-
jajko
1 szt -
mąka
5 łyżek (do obtoczenia) -
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
olej do smażenia
-
sól i pieprz
Sposób przygotowania
Filety z kurczaka cienko rozbijamy. Na każdy kotlet rozsmarowujemy szpinak ,dajemy kawałek mozzarelli (1/4 kulki) ,dajemy po 2 szparagi z zalewy i zwijamy roladki (tak by boki były zamknięte). Oprószamy solą i pieprzem. Każdą roladkę owijamy w dwa plastry szynki ,obtaczamy najpierw w mące ,następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony i przekładamy na blaszkę (zakrywamy folią aluminiową). Zapiekamy 30-35 min w temperaturze 180°C.
Komentarze (18)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (8)