Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2sztuki
szpinak mrożony 200g
śmietana 12% 30g 2 łyżki
sok z cytryny 10g 1 łyżka
sól do smaku
masło 50g 1/5 kostki
Musztarda sarepska Prymat 15g 1 łyżka
ser ementaler 150g
czosnek 2 ząbki
śmietanka 12-procentowa 100ml w przypadku robienia sosu
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze szpinakiem

Pierś po porcjować, rozbić, oprószyć solą.
Szpinak odsączyć, dodać śmietany, soku z cytryny, soli, pieprzu do smaku, czosnku. Całość zagotować.
Pierś z kurczaka posmarować musztardą, nałożyć szpinak, zawinąć. Roladki podsmażyć na maśle, włożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem i wstawić do piekarnika na ok 30-40 minut. Aby mięso nie wyschło można przykryć folia aluminiową. Pod koniec pieczenia całość posypać tartym serem i zapiekać do rozpuszczenia. Aby utworzyć sos, można ser pomieszać ze śmietanką, solą, pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 20.10.2012 09:58
smaczne
Kekerboom 10.10.2012 14:37
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak