Roladki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • szpinak świeży lub mrożony

  • czosnek

  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

  • sól

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mąka pszenna

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś opłukać,lekko poklepać posypać przyprawą do kurczaka .Szpinak podsmażyć na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju, następnie wycisnąć 2-3 ząbki czosnku dodać sól i pieprz do smaku.Szpinak nakładamy na poklepane mięsko zwijamy w rulon i panierujemy w mące ,jajku i bułce tartej . Obsmażamy na złoto.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 21.11.2012 19:08
bardzo lubimy
kate.500 19.10.2012 15:16
super
Kas2 23.06.2012 11:35
bardzo apetyczne
Mirka-Ludomila 06.06.2012 21:13
smakowite
Aneta41 02.06.2012 11:57
świetne!!!
Mariusz10 29.05.2012 20:18
smaczne
Norgiusz 24.05.2012 07:02
super
romanrafal 13.05.2012 09:44
świetne jedzonko
ankaryba 12.05.2012 20:16
super!!!
m1monika 12.05.2012 19:15
pyszne :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat