Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze śliwką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 6 plastrów
śliwki ok 15 szt słodkie i duże
sól i pieprz
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze śliwką

Śliwki myjemy i osuszamy, kroimy na połowy i wyjmujemy pestki. Plastry mięsa rozbijamy dość cienko i oprószamy sola i pieprzem. Odkładamy na ok 30 min do lodówki .
Po wyjęciu z lodówki na każdy plaster mięsa kładziemy po 5-6 połówek śliwek( jeśli śliwki są kwaśne oprószamy troszkę cukrem pudrem).
Zwijamy roladki i panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu obracając kilka razy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 03.10.2017 19:50
dziękuję:)
jejkuchnia 03.10.2017 13:37
Świetnie wyglądają!
katarzynka455 03.10.2017 11:20
Dziękuję Wam bardzoooo:)
Bożena Matuszczyk 02.10.2017 23:07
Smaczne roladki;)
KORAL 02.10.2017 21:57
Bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak