Roladki ze schabu z białą kiełbasą.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    2 kg
  • biała kiełbasa

    3 cienkie laski
  • musztarda sarepska

    5 łyżek
  • kminek

    1 opakowanie
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 opakowanie
  • sól

    1 łyżeczka
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • mięta

    6 listków
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab ładnie pokroić, lekko rozbić tłuczkiem, spruszyć pieprzem, solą, majerankiem i ziołami prowansalskimi. Kiełbaski obrać, posmarować musztardą i zrolować. Obwiązać nicią. Oprószyć papryką i kminkiem. Przełożyć do naczynia do zapiekania, można skropić olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C. Piec 30 minut, a następnie zmniejszyć temp do 180°C i piec jeszcze przez ponad godzinę .Można przyozdobić listkami mięty.Na zimno najlepsza!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 09.01.2011 15:12
smacznego....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat