Roladki ze schabu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 plastry
  • szynka

    4 plastry
  • cebula czerwona

    1
  • ser żółty

    3 plastry
  • ogórek kwaszony

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajka

    2
  • olej

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab rozbijamy na cienkie plastry, solimy, pieprzymy i posypujemy majerankiem odstawiamy na chwilę. Cebulę z szynką(pokrojone w kosteczkę) przesmażamy na patelni i zostawiamy do przestygnięcia. Ser i ogórka kroimy w kostkę, ser raczej w kwadraciki. Na mięso wykładamy porcję cebuli z szynką, ser i ogórka. Zawijamy roladki, zaczynając od zamknięcia boków i zwinięcia w rulonik. Zabezpieczamy przed rozwinięciem szpikulcami do roladek, lub wykałaczkami. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i powtarzamy czynność raz jeszcze. Smażymy na patelni na rumiano z każdej strony, potem jeszcze można zapiec w piekarniku na ok 10-15 min. Podajemy np z frytkami i mieszanką sałat.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 18.01.2014 00:09
lubię takie :)
kornelcia 17.01.2014 10:11
pyszne mięsko
agnieszka214 15.01.2014 08:33
alez smaczne nabrałam smaku na dzisiaj aby to zorbic
krystyna330 14.01.2014 23:26
bardzo apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat