Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze schabu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
szynka 4 plastry
cebula czerwona 1
ser żółty 3 plastry
ogórek kwaszony 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2
olej
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze schabu

Schab rozbijamy na cienkie plastry, solimy, pieprzymy i posypujemy majerankiem odstawiamy na chwilę. Cebulę z szynką(pokrojone w kosteczkę) przesmażamy na patelni i zostawiamy do przestygnięcia. Ser i ogórka kroimy w kostkę, ser raczej w kwadraciki. Na mięso wykładamy porcję cebuli z szynką, ser i ogórka. Zawijamy roladki, zaczynając od zamknięcia boków i zwinięcia w rulonik. Zabezpieczamy przed rozwinięciem szpikulcami do roladek, lub wykałaczkami. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i powtarzamy czynność raz jeszcze. Smażymy na patelni na rumiano z każdej strony, potem jeszcze można zapiec w piekarniku na ok 10-15 min. Podajemy np z frytkami i mieszanką sałat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 18.01.2014 00:09
lubię takie :)
kornelcia 17.01.2014 10:11
pyszne mięsko
agnieszka214 15.01.2014 08:33
alez smaczne nabrałam smaku na dzisiaj aby to zorbic
krystyna330 14.01.2014 23:26
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak