Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze schabu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 50 dag
ogórek zielony 1 sztuka
rzodkiewka do smaku
musztarda do posmarowania kotleta
szynka 15 dag
czosnek 3 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze schabu

Kroki postępowania

1
Schab płuczemy, kroimy na kotlety. Rozbijamy z dwóch stron. Jedną stronę smarujemy muszatrdą sarepską.
Krok 1 - Roladki ze schabu foto
2
Ogórka płuczemy, rzodkiewkę także. Kroimy je , podobnie jak szynkę w kostkę. Czosnek obieramy, wyciskamy przez praskę i posypujemy na musztardę, następnie wykładamy wymienione składniki pokrojone w kostkę.
Krok 2 - Roladki ze schabu foto
3
Wszystko zwijamy w roladkę. Spianamy wykałaczką. Obtaczamy w jajku z solą i pieprzem, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Krok 3 - Roladki ze schabu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 27.06.2013 22:45
fajny dodatek do niedzielnego obiadu
TEtalicha 31.05.2013 21:21
co za roladki, boskie
paulina2157 17.05.2013 14:17
fajne bo takie delikatne nigdy nie łączyłam schabu i rzodkiewki.
Janina 17.05.2013 14:07
Ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak