Roladki ze schabu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    10 plasatrów
  • szynka wędzona

    10 plastrów
  • olej do smażenia

  • pieczarki

    0,5 kg
  • sos pieczeniowy

    1
  • schab bez kości

    10 kotletów ok. 1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbić, obsypac solą i pieprzem. Na każdym układać po plastrze sera i szynki i zwijać w ruloniki. Obsmażyc na patelnii. Przełóżyc do rondelka i zalać wodą, tak by mięso było przykryte. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na patelnii i przełożyc do mięsa. Dusic do miękkości roladek. Sos pieczeniowy rozrobic i wlac do rpladek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota37 02.05.2012 08:50
super
Maniek2 23.03.2012 17:46
muszą być pyszne
novita23 22.12.2011 08:14
mniamm
Wacław 18.11.2011 19:50
pyszniutkie !
Motorek 13.11.2011 12:02
smaczne
Magdalena42 11.11.2011 17:14
mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat