Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z wątróbką i papryką podane na egzotycznym puree

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 szt
mięso mielone wołowe 250 g
wątróbka z kurczaka 300 g
ser żółty 4 plasterki
ser feta 100 g
kostka rosołowa 1 szt
olej 5 łyżek
tymianek 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
sól, pieprz 1 szczypta
ananas 1/4 szt
oliwa 1 łyżka
imbir 1 szczypta
chilii 1 szczypta
sok z cytryn 1/2 szt
cebula czerwona 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z wątróbką i papryką podane na egzotycznym puree

Piersi z kurczaka oczyścić, rozbić na cienkie płaty. Mięso mielone doprawić a wątróbkę oprószyć solą i pieprzem. Paprykę pokroić na cienkie paseczki, cebulę w piórka. W miseczce wymieszać pokruszoną kostkę, olej i tymianek, Tak przygotowaną marynatą natrzeć rozbite piersi z kurczaka, każdy płat ułożyć na foli aluminiowej. Na filecie rozłożyć cienką warstwę mięsa mielonego następnie plasterki sera żółtego, pokruszony ser feta, piórki cebuli, plasterki papryki i kawałek wątróbki. Tak przygotowane roladki ciasno zwinąć w foli aluminiowej, tworząc tzn. cukierka. Przygotować tak resztę pozostałych rozbitych płatów piersi z kurczaka.
Tak przygotowane roladki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok 25 min w temp. 200 stopni. W tym czasie przygotować puree z ananasa. Ananasa zmiksować z musztardą i oliwą. Całość doprawić szczyptą chili, imbiru i sokiem z cytryny. Odstawić do schłodzenia.
Gotowe roladki pokroić i podawać na puree z ananasa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 17.10.2012 18:44
może być dobre
Goya 17.10.2012 18:36
super
Małgorzata106 17.10.2012 18:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak