Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z udżca indyka- z fetą, pieczarkami i czubrycą czerwoną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z indyka 0.5 kg
ser feta 1\3 opakowania
usmażone pieczarki 300 gram
przyprawy 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
olej do smażenia 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Porada

Czubryca czerwona- bułgarska przyprawa ziołowa . Skład: rozmaryn , papryka słodka, papryka chilli, pieprz czarny, cząber, papryka ostra, czosnek granulowany, kozieradka, sól

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z udżca indyka- z fetą, pieczarkami i czubrycą czerwoną

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy potrzebne składniki: udziec z indyka, ser fetę, pieczarki oraz przyprawę czubryca czerwona.
Krok 1 - Roladki z udżca indyka- z fetą, pieczarkami i czubrycą czerwoną foto
2
Udźca myjemy, oczyszczamy i kroimy na 2 części. Każdą z nich rozklepujemy .
Krok 2 - Roladki z udżca indyka- z fetą, pieczarkami i czubrycą czerwoną foto
3
Pieczarki kroimy z plastry.
Krok 3 - Roladki z udżca indyka- z fetą, pieczarkami i czubrycą czerwoną foto
4
Pieczarki smażymy na maśle z dodatkiem odrobiny kucharka.
Krok 4 - Roladki z udżca indyka- z fetą, pieczarkami i czubrycą czerwoną foto
5
Rozklepane mięso obsypujemy po całości przyprawą czubryca czerwona.
Krok 5 - Roladki z udżca indyka- z fetą, pieczarkami i czubrycą czerwoną foto
6
Następnie nakładamy usmażone pieczarki, mocno dociskając je do mięsa.
Krok 6 - Roladki z udżca indyka- z fetą, pieczarkami i czubrycą czerwoną foto
7
Ostatnim składnikiem nadzienia jest ser feta. Nakładamy go na każdy plaster mięsa.
Krok 7 - Roladki z udżca indyka- z fetą, pieczarkami i czubrycą czerwoną foto
8
Przystępujemy do zwijania rolad- następnie obwiązujemy je nitką .
Krok 8 - Roladki z udżca indyka- z fetą, pieczarkami i czubrycą czerwoną foto
9
Mięso obsmażamy na patelni z 2 stron.
Krok 9 - Roladki z udżca indyka- z fetą, pieczarkami i czubrycą czerwoną foto
10
Następnie roladki podlewamy wodą.
Krok 10 - Roladki z udżca indyka- z fetą, pieczarkami i czubrycą czerwoną foto
11
Przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 40 minut.
Krok 11 - Roladki z udżca indyka- z fetą, pieczarkami i czubrycą czerwoną foto
13
Gdy mięso jest miekkie , do powstałego podczas duszenia sosu dodajemy śmietanę oraz przyprawy- pieprz, kucharek. Mieszamy składniki. Ściągamy nitki z mięsa.
Krok 12 - Roladki z udżca indyka- z fetą, pieczarkami i czubrycą czerwoną foto
14
Roladki podałam z ryżem oraz świeżym szpinakiem Baby. Smacznego!
Krok 13 - Roladki z udżca indyka- z fetą, pieczarkami i czubrycą czerwoną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 09.05.2014 17:37
Dawno nie jadłam indyka, a ta propozycja jest całkiem smaczna.
Beatris 08.05.2014 12:26
Pyszne mięsko na obiadek:)
Zdzisław 08.05.2014 11:58
dla mnie pyszne danie na talerzu
Milka100 08.05.2014 10:56
pyszności te roladki
adelajda 08.05.2014 08:50
dobre roladki
Magula 08.05.2014 08:29
Ciekawa jestem smaku, bo czubrycy nigdy nie używałam jeszcze
fotoviderek 08.05.2014 07:31
Pyszne te roladki :)
Czyki 08.05.2014 07:31
Ale kusisz tymi smakami:)
stokrotka 07.05.2014 23:09
dobre i sycące mięsko
IKrakowianka 07.05.2014 22:49
wspaniałe połączenie smaków
kornelcia 07.05.2014 22:31
bardzo apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak