Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z tuńczykiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tortilla 6 sztuka
tuńczyk w sosie własnym 2 sztuka
kukurydza w puszce 1 sztuka
jajko 8 sztuka
mozzarella 12,5 dag
ogórek 1 sztuka
majonez 3 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z tuńczykiem

Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy. Hartujemy zimną wodą, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Tuńczyka odcedzamy z zalewy, dodajemy do jajek wraz z majonezem.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Ogórka obieramy, kroimy w bardzo cienkie plastry.

Kukurydzę odcedzamy z zalewy, mozzarellę kroimy w kostkę lub ścieramy na grubych oczkach.

Placki tortilli podsmażamy na rozgrzanej patelni mniej więcej 10 sekund z każdej strony (dzięki temu placki będą bardziej miękkie i "plastyczne").

Placki smarujemy na całej powierzchni pastą z tuńczyka i jajek.

Posypujemy plasterkami ogórka, kukurydzą i mozzarellą.

Zwijamy ścisłe ruloniki i wstawiamy na co najmniej 10 minut do lodówki, a następnie kroimy w mniej więcej 1,5 cm kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 14.05.2014 10:30
Bardzo ładnie prezentuje się Twoja propozycja i z pewnością jest bardzo smaczna!
molanka 12.05.2014 15:26
zdrowa przekąska ciekawie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak