Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z tortilli z tuńczykiem, jajkiem i papryką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

placki do tortilli 2 szt
jajko 2 szt
papryka 1/2 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
szpinak świeży 1 garść
majonez 2 łyżki
olej kokosowy 1 łyżeczka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z tortilli z tuńczykiem, jajkiem i papryką

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, zostawić do przestygnięcia. Następnie wrzucić je do miski i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.
Krok 1 - Roladki z tortilli z tuńczykiem, jajkiem i papryką foto
2
Paprykę pokroić w drobną kostkę i dodać do jajek. Dodać również odsączonego z zalewy tuńczyka.
Krok 2 - Roladki z tortilli z tuńczykiem, jajkiem i papryką foto
3
Szpinak dokładnie wypłukać, osuszyć, a następnie pokroić. Dodać do reszty składników. Wymieszać.
Krok 3 - Roladki z tortilli z tuńczykiem, jajkiem i papryką foto
4
Dodać majonez. Przyprawić farsz do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Wymieszać.
Krok 4 - Roladki z tortilli z tuńczykiem, jajkiem i papryką foto
5
Na dużej patelni rozgrzać olej kokosowy. Podgrzać na nim placki do tortilli. Nałożyć farsz, zwinąć w rulon i potrzymać jeszcze chwilę na patelni. Przekroić na pół. Podawać na ciepło.
Smacznego :)
Krok 5 - Roladki z tortilli z tuńczykiem, jajkiem i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.07.2017 09:20
ciekawa propozycja
Bożena Matuszczyk 02.07.2017 09:00
Pyszna przekąska;)
Urszula Świeca 02.07.2017 08:15
Wspaniałe roladki.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak