Roladki z tortilli z tuńczykiem, jajkiem i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki do tortilli

    2 szt
  • jajko

    2 szt
  • papryka

    1/2 szt
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • szpinak świeży

    1 garść
  • majonez

    2 łyżki
  • olej kokosowy

    1 łyżeczka
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z tortilli z tuńczykiem, jajkiem i papryką foto
Jajka ugotować na twardo, zostawić do przestygnięcia. Następnie wrzucić je do miski i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.
Krok 2 - Roladki z tortilli z tuńczykiem, jajkiem i papryką foto
Paprykę pokroić w drobną kostkę i dodać do jajek. Dodać również odsączonego z zalewy tuńczyka.
Krok 3 - Roladki z tortilli z tuńczykiem, jajkiem i papryką foto
Szpinak dokładnie wypłukać, osuszyć, a następnie pokroić. Dodać do reszty składników. Wymieszać.
Krok 4 - Roladki z tortilli z tuńczykiem, jajkiem i papryką foto
Dodać majonez. Przyprawić farsz do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Wymieszać.
Krok 5 - Roladki z tortilli z tuńczykiem, jajkiem i papryką foto
Na dużej patelni rozgrzać olej kokosowy. Podgrzać na nim placki do tortilli. Nałożyć farsz, zwinąć w rulon i potrzymać jeszcze chwilę na patelni. Przekroić na pół. Podawać na ciepło.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 02.07.2017 09:20
ciekawa propozycja
Bożena Matuszczyk 02.07.2017 09:00
Pyszna przekąska;)
Urszula Świeca 02.07.2017 08:15
Wspaniałe roladki.))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat