Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADKI Z TORTILLI Z SZYNKĄ, RUKOLĄ I KIEŁKAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

placki do tortilli 2
serek śmietankowy opakowanie
szynka parmeńska 4 plastry, u mnie szwarcwaldzka
rukola 2 większe garście
kiełki rzodkiewki 2 większe garście
papryka czerwona 1/4 małej
marchewka mała

Dodatkowo

rzodkiewka 7 małych + 14 wykałaczek

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADKI Z TORTILLI Z SZYNKĄ, RUKOLĄ I KIEŁKAMI

Z rzodkiewek wycinam kwiatki małym nożykiem z czubkiem (zygzakiem naokoło).
Rukolę myję i dokładnie osuszam.
Paprykę kroję w cienkie paseczki, marchewkę obieram, a następnie tworzę cienkie paseczki obieraczką.
Placki tortilli smaruję serkiem śmietankowym, na każdym układam po dwa plastry szynki, garść rukoli i kiełków oraz paprykę i marchewkę.
Całość ściśle zwijam, kroję na mniejsze kawałki.
Każdy kawałek nabijam na wykałaczkę, dekoruję kwiatkami z rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 01.07.2017 17:53
super danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak