Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki podstawowe
-
placki do tortilli
2 -
serek śmietankowy
opakowanie -
szynka parmeńska
4 plastry, u mnie szwarcwaldzka -
rukola
2 większe garście -
kiełki rzodkiewki
2 większe garście -
papryka czerwona
1/4 małej -
marchewka
mała
Dodatkowo
-
rzodkiewka
7 małych + 14 wykałaczek
Przepis i sposób przygotowania ROLADKI Z TORTILLI Z SZYNKĄ, RUKOLĄ I KIEŁKAMI
Rukolę myję i dokładnie osuszam.
Paprykę kroję w cienkie paseczki, marchewkę obieram, a następnie tworzę cienkie paseczki obieraczką.
Placki tortilli smaruję serkiem śmietankowym, na każdym układam po dwa plastry szynki, garść rukoli i kiełków oraz paprykę i marchewkę.
Całość ściśle zwijam, kroję na mniejsze kawałki.
Każdy kawałek nabijam na wykałaczkę, dekoruję kwiatkami z rzodkiewki.
Komentarze (1)