ROLADKI Z TORTILLI Z SZYNKĄ, RUKOLĄ I KIEŁKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • placki do tortilli

    2
  • serek śmietankowy

    opakowanie
  • szynka parmeńska

    4 plastry, u mnie szwarcwaldzka
  • rukola

    2 większe garście
  • kiełki rzodkiewki

    2 większe garście
  • papryka czerwona

    1/4 małej
  • marchewka

    mała

Dodatkowo

  • rzodkiewka

    7 małych + 14 wykałaczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z rzodkiewek wycinam kwiatki małym nożykiem z czubkiem (zygzakiem naokoło).
Rukolę myję i dokładnie osuszam.
Paprykę kroję w cienkie paseczki, marchewkę obieram, a następnie tworzę cienkie paseczki obieraczką.
Placki tortilli smaruję serkiem śmietankowym, na każdym układam po dwa plastry szynki, garść rukoli i kiełków oraz paprykę i marchewkę.
Całość ściśle zwijam, kroję na mniejsze kawałki.
Każdy kawałek nabijam na wykałaczkę, dekoruję kwiatkami z rzodkiewki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 01.07.2017 17:53
super danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat