Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z tortilli

2.0
(1)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Smaczna przekąska. Idealna również jako przystawka.

Składniki:

Na 4 placki tortilli:

papryka 1/2 sztuki
ogórek konserwowy 200 gramów
szynka 10 plastrów
żółty ser 10 plastrów
majonez 1 łyżka
twarożek ziołowy 1 opakowanie
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z tortilli

1. Majonez łączymy z serkiem oraz solą i pieprzem. Każdy z placków smarujemy serkiem.
2. Następnie układamy na całym placku plasterki szynki oraz sera żółtego.
3. Papryki i ogórka kroimy w słupki. Układamy na jednej połówce placka i zwijamy dość ciasno zaczynając od strony ułożonych warzyw. Tak robimy z pozostałymi plackami.
4. Na koniec wkładamy na około 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wykładamy i kroimy w kawałki 1,5 cm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak