Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki z serem i chrzanem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka konserwowa 18-20 plasterków
twarożek 400 g
chrzan ze słoika 2-3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Kostki rosołowe Kucharek 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3-4 łyżeczki
kukurydza
jajka ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki z serem i chrzanem

Serek dokładnie mieszamy z przyprawami i chrzanem (przekąska ma wyjść dość ostra). Jeżeli serek jest za suchy można dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego
Kostki rosołowe rozpuszczamy w litrze wody i dodajemy żelatynę
Serkiem smarujemy wędlinę i zwijamy w rożki.
Rożki układamy na talerzu, ozdabiamy jajkiem na twardo i kukurydzą konserwową, zalewamy tężejącą galaretką.Podajmy gdy galaretka stężeje. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 13.10.2016 18:41
smaczna przekąska
ania2610 13.10.2016 12:53
bardzo lubię - też takie robię i przekładam jeszcze schab :)
halina17 12.10.2016 21:04
Dobra przekąska.
wwwiolka 12.10.2016 20:33
Bardzo fajny przepis.
Stenka 12.10.2016 19:10
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak