Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki w galarecie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 30 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
bulion 0,5 litra
papryka konserwowa
ogórek konserwowy
groszek konserwowy
serek śmietankowy 15 (do kanapek)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki w galarecie

Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie, odstawić do wystudzenia. Plasterki szynki posmarować serkiem. Paprykę i ogórka pokroić w słupki, po czym ułożyć po kawałku warzywa na plasterku szynki. Zrolować i układać na półmisku. Udekorować według uznania papryką i ogórkiem. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 25.12.2015 11:40
ciekawy pomysł
anna186 11.02.2012 11:14
fajne
tom 10.02.2012 22:31
Ale apetycznie wyglądają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak