Roladki z szynki nadziewane pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    250 gram
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1/8 litra
  • jajko

    1 sztuka
  • szynka gotowana

    8 plasterków
  • pomidory

    2 sztuki
  • żółty ser

    75 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- pieczarki umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle
- dodać śmietanę i mąkę, podsmażyć przez chwilę
- zdjąć z ognia przyprawić, dodać potarty ser (około 25 gram)
- rozłożyć plasterki szynki i ułożyć na nich nadzienie, zrolować
- włożyć do naczynia do zapiekania
- na wierzchu położyć pokrojone w plastry pomidory
- na wierzch posypać resztą startego żółtego sera
- zapikać w piekarniku aż do rozpuszczenia sera
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dominique 07.02.2017 20:25
mmmm ciekawe
Margo1 25.04.2013 10:38
Fantastyczne
Urszula5 18.04.2012 20:50
podobają mi się takie roladki, kiedyś wypróbuje przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat