Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka konserwowa 6 plasterków
jajko 2
majonez 1 łyżka
chrzan 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
bulion drobiowy 300 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do wystygnięcia. Obieramy i ugniatamy widelcem na pastę z majonezem i chrzanem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na każdym plasterku szynki układamy porcję pasty i zawijamy w ruloniki.
Krok 1 - Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną foto
2
Roladki układamy w miseczce i ozdabiamy koperkiem lub innymi ziołami.
Krok 2 - Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną foto
3
Bulion podgrzewamy i dodajemy żelatynę. Chwilę przestudzamy i zalewamy roladki. Wstawiamy do lodówki do czasu i podajemy, gdy żelatyna stężeje.
Krok 3 - Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną foto
4
Roladki są wspaniałym pomysłem na śniadanie wielkanocne :-)
Krok 4 - Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 08.03.2014 15:47
bardzo smaczna przystawka
Megg 08.03.2014 14:45
wyśmienita przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak