Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki i żółtego sera

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 100 g
szynka 5 dużych plasterków
ogórki konserwowe 5 sztuk
bulion warzywny 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki i żółtego sera

Kroki postępowania

1
Żółty ser ścieramy na grubej, buraczanej tarce. Ogórki kroimy wzdłuż na ćwiartki.
Krok 1 - Roladki z szynki i żółtego sera foto
2
Na plasterku szynki układamy żółty ser, na środku kładziemy kawałki ogórka (4 ćwiartki na jeden plasterek)
Krok 2 - Roladki z szynki i żółtego sera foto
3
Zawijamy rulonik z szybki i kroimy go na mniej więcej 2 cm plastry.
Krok 3 - Roladki z szynki i żółtego sera foto
4
Małe roladki układamy w naczyniach.
Krok 4 - Roladki z szynki i żółtego sera foto
5
W gorącym bulionie (bulion powinien być bardzo mocno doprawiony) rozpuszczamy żelatynę (zgodnie z instrukcją na opakowaniu żelatyny) i po ostudzeniu zalewamy roladki. Naczynia (lub jedno duże naczynie) wstawiamy do lodówki i trzymamy tam do momentu aż galareta stężeje.
Krok 5 - Roladki z szynki i żółtego sera foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 02.11.2014 15:51
ciekawa przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak