Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka konserwowa 8 plastrów
jajko ugotowane na twardo 2 szt
szczypiorek
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz
majonez 2 łyżki
chrzan 2 łyżki
ogórki konserwowe 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki

Jajka obierz ze skorupek. Następnie pokrój je na 4. Majonez wymieszaj z chrzanem dopraw do smaku, posmaruj każdy plaster szynki. Układaj na przygotowanych szynkach jajko ogórek pokrojony w paski, koperek i natkę pietruszki. Następnie zwiń je w roladki i pospinaj wykałaczkami. Roladki ułóż na talerzu, udekoruj je ulubiona zieleniną. Idealne na domowe przyjęcie. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 27.09.2014 15:27
super, świetna na imprezy
mirosława4 27.09.2014 15:25
smaczna ta przekąska
Róża1 27.09.2014 14:01
super przekąska :-)
bhb8 27.09.2014 13:37
dobra przekąska :)
dodi 27.09.2014 12:06
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak