roladki z szynki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wędzona

    20 dag
  • jajko

    2 jajka
  • chrzan tarty

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 natka
  • szczypior

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane, posiekane jajka dodać do chrzany wymieszanego z majonezem i posiekaną natką pietruszki. Doprawić najlepiej solą i pieprzem. Plastry szynki najlepiej podwędzonej posmarować otrzymanym farszem. Roladki aby się trzymały związać szczypiorem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marta34 26.06.2012 10:32
UWIELBIAM
edita15 08.06.2012 12:45
pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat