Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1,5 kg
kiełbasa zwyczajna 1 małe pętko
cebula 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
musztarda 3 łyżeczki
groszek zielony

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na plastry i cienko rozbić, kiełbasę, cebulę i ogórka pokroić w małą kosteczkę, następnie wymieszać z musztardą.
Krok 1 - Roladki z szynki  foto
2
Plastry mięsa delikatnie posypać pieprzem i posmarować farszem, posypać zielonym groszkiem i zakładając boki zwinąć roladki które najlepiej związać nicią, aby w trakcie smażenia farsz został na swoim miejscu.
Krok 2 - Roladki z szynki  foto
3
Na patelni podgrzać niewielką ilość oleju i zrumienić na nim roladki po dobrym obsmażeniu mięso zalać wodą dodać do niego niewielką ilość soli, pieprzu i tymianku, przykryć i dusić do miękkości.
Krok 3 - Roladki z szynki  foto
4
Kiedy mięso dostatecznie zmięknie to wyjąć je z buliony i ostrożnie zdjąć nić którą były związane roladki, a bulion w którym dusiliśmy mięso zagęścić niewielką ilością mąki wymieszanej z wodą i doprawić do smaku powstały sos.
Krok 4 - Roladki z szynki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 08.08.2015 23:34
pyszne na obiadek!
Krystyna32 08.08.2015 07:12
bardzo smaczne
ada.la 07.08.2015 22:50
to mi się podoba
wwwiolka 07.08.2015 22:30
Bardzo fajny przepis.
norweska20 07.08.2015 20:53
smakowita propozycja
Ania67 07.08.2015 20:40
Ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak