Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynką i ogórkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Roladki z szynką są smaczne jako dodatek do obiadu i smaczne do podania na stół z jakimś sosem czy surówką albo od tak sobie bez dodatków.

Składniki:

Składniki:

łopatka wieprzowa 6 plastrów
szynka 6 plastrów
ogórki kiszone 3 sztuki
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku 2 sztuki
musztarda 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 2 łyżki
bulion 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynką i ogórkiem

Plastry mięsa rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Kładziemy troszkę musztardy i rozprowadzamy po mięsie. Na rozbite plastry mięsa kładziemy plastry szynki a przy brzegu gdzie zaczniemy zwijać roladkę kładziemy połówkę ogórka. Zwijamy roladkę. Na patelni rozgrzewamy trochę tłuszczu i wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Układamy też na patelni roladki zawinięciem do dołu i zasmażamy. Roladki obsmażamy, obracając je i na koniec ponownie układamy zawinięciem do dołu. Podlewamy bulionem albo wodą, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak