Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z szparagami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 10 szt
bulion drobiowy 1 l
pieprz
przyprawa uniwersalna
papryka czerwona 10 plasterków
majonez
Żelatyna wieprzowa Prymat
ser gouda 10 szt
szparagi białe 1 (konserwowe)

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z szparagami

do przygotowania galaretki możemy wykorzystać bulion drobiowy i rozpuszczamy żelatynę, pozostawiamy galaretkę do lekkiego stęzenia w tym czasie nakładamy na plastry szynki plasterki sera na to odsączone szparagi i kawałki papryki zawijamy wszystko w rulonik i układamy na półmisku. Zalewamy wszystko galaretką i pozostawiamy do całkowitego stężenia. Przed podaniem dekorujemy majonezem i papryką konserwową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 15.08.2013 20:23
ciekawa przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak