Roladki z serów wędzonych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gouda

    150 g (wędzony)
  • kurczak wędzony

    100 g
  • ser kozi

    100 g (wędzony)
  • papryka marynowana

    150 g
  • szparagi zielone

    (z zalewy)
  • kurki

    100 g (marynowane)
  • bazylia świeża

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry sera wędzonego przekroiłem na pół. Ułożyłem na nim pokrojone w paski : ser kozi wędzony, paprykę konserwową, szparagi zielone obrane ze słoiczka, kurczaka wędzonego.
Zwinąłem w rulon, spiąłem wykałaczką z cząstkami papryki, listkami bazylii i marynowanymi kurkami. Podałem z grzankami. Można użyć ogórka konserwowego, cebulek itp.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 14.03.2015 23:49
ooo to coś dla mnie !!! Mniam !!
Barbara13 14.03.2015 23:27
pyszności i apetycznie podane
cukiereczek 14.03.2015 19:13
idealna przekąska na imprezę
Babeczka35 14.03.2015 18:45
Jak pysznie;)
Alex_M 14.03.2015 17:36
fajna przekąska
Mniam 14.03.2015 17:34
Smaczna przekąska.
jasiek 14.03.2015 17:28
ładnie ozdobią szwedzki stół
Stenka 14.03.2015 17:23
pięknie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat