Roladki z serem w panierce z suszonego czosnku i cebulki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • czosnek suszony w płatkach

    do smaku
  • ser żółty

    30 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    1 szklanka
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab przygotowujemy w marynacie wg przepisu :

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/59158/moja-ulubiona-marynata.html

Czosnek i cebulę lekko szatkujemy by kawałki były małe. Mięso wyciągamy z lodówki, rozbijamy. Ser kroimy w cienkie plasterki. Na każdym kawałku mięsa układamy na całej powierzchni ser, po czym czynność powtarzamy, układając drugą warstwę sera. Tak przygotowane roladki zwijamy i spinamy wykałaczką bądź klamerką. Mięsko lekko posypujemy pieprzem oraz papryką i panierujemy w jajku a następnie w czosnku i cebuli. Pozostawiamy na ok 5 min. Po tym czasie obtaczamy w mące, strzepując jej nadmiar i smażymy na złoty kolor. Gdy już będą ładnie zarumienione dodajemy troszkę wody i dusimy ok 5-7 min. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 16.12.2013 07:42
zapowiada się smakowicie
Łukasz15 15.05.2013 07:38
Wyglądają przepysznie
Angelika10 26.01.2013 00:27
świetne
RenataZ-et 08.12.2012 20:11
świetne
andzia123 23.07.2012 10:40
apetyczne:)
ewelina/bunia 15.06.2012 20:02
genialne
Iwona56 12.03.2012 19:32
pysznie wyglądają
Wafelek2601 01.01.2012 02:25
pycha
bercik1 19.05.2011 22:48
smacznie wyglądają te roladki
SYLWIA63 19.10.2010 12:57
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat