Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z kurczaka

    500 g
  • ser żółty

    150 g
  • przyprawa do kurczaka

  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • olej do smażenia

Panierka

  • borowiki suszone

    15 g
  • cebula prażona

    0,5 szklanki
  • amarantus ekspandowany

    0,5 szklanki
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • papryka mielona

    wędzona 0,5 łyżeczki
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa foto
Filet z kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ser ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Układamy na każdym płacie po kilka łyżeczek, zwijamy na kształt roladki (ciasno dociskając brzegi).
Krok 2 - Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa foto
Panierka:
Borowiki mielimy na drobny pył. Cebulkę blendujemy na sypko. Wszystko mieszamy z bułką tartą i amarantusem.
Krok 3 - Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa foto
Każdą roladkę obtaczamy w rozmąconym jajku i dokładnie obtaczamy w panierce. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej panierki. Gotowe roladki smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 20.06.2016 21:47
fajnie przygotowane mięsko
jagoda5913 20.06.2016 21:04
Super danie ☺
kd045 20.06.2016 20:45
pyszny przepis ;]
bertpvd 20.06.2016 20:08
wspaniałe roladki :)
Agnieszka-87-25 20.06.2016 14:40
smaczne miesko
Benita 20.06.2016 14:17
smaczny obiadek
Wacław 20.06.2016 14:06
na pewno pyszne roladki :-)
2milutka 20.06.2016 09:49
zjadłabym :)
Anna169Hosz 20.06.2016 09:39
Interesujący przepis.
Mniam 20.06.2016 08:48
Szczególnie podoba mi się panierka, a i wnętrze też jest super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat