Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 500 g
ser żółty 150 g
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Panierka

borowiki suszone 15 g
Cebulka smażona Prymat 0,5 szklanki
amarantus ekspandowany 0,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
papryka mielona wędzona 0,5 łyżeczki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ser ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Układamy na każdym płacie po kilka łyżeczek, zwijamy na kształt roladki (ciasno dociskając brzegi).
Krok 1 - Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa foto
2
Panierka:
Borowiki mielimy na drobny pył. Cebulkę blendujemy na sypko. Wszystko mieszamy z bułką tartą i amarantusem.
Krok 2 - Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa foto
3
Każdą roladkę obtaczamy w rozmąconym jajku i dokładnie obtaczamy w panierce. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej panierki. Gotowe roladki smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną.
Krok 3 - Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 20.06.2016 21:47
fajnie przygotowane mięsko
jagoda5913 20.06.2016 21:04
Super danie ☺
kd045 20.06.2016 20:45
pyszny przepis ;]
bertpvd 20.06.2016 20:08
wspaniałe roladki :)
Agnieszka-87-25 20.06.2016 14:40
smaczne miesko
Benita 20.06.2016 14:17
smaczny obiadek
Wacław 20.06.2016 14:06
na pewno pyszne roladki :-)
2milutka 20.06.2016 09:49
zjadłabym :)
Anna169Hosz 20.06.2016 09:39
Interesujący przepis.
Mniam 20.06.2016 08:48
Szczególnie podoba mi się panierka, a i wnętrze też jest super :)
Krzysztof15 20.06.2016 07:48
pyszne roladki
benka 20.06.2016 06:48
Z taką panierką musiały być pyszne
Renataj 20.06.2016 00:42
Prezentują się bardzo apetycznie:)
norweska20 19.06.2016 23:57
apetyczne zestawienie
Łukasz15 19.06.2016 23:54
Bardzo dobre
Iwusia 19.06.2016 23:31
ale musi być smaczne a jakie soczyste
sezamek 19.06.2016 22:37
Super roladki
MAR3STA 19.06.2016 21:50
Na pewno były przepyszne
noninka77 19.06.2016 21:34
Pysznie wyglądają :)
Maridka19 19.06.2016 21:22
Pyszny pomysł :)
VioletoweKucharzenie 19.06.2016 20:59
Roladki z wypływającym serem i obłędną panierką. W każdym kęsie wyczuwalny jest smak leśnych grzybów i cebulki. Amarantus dodał dodatkowej chrupkości mięsu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak