Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z serem i porem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 40 dag
por
ser gouda 15 dag
musztarda 4 łyżeczki
majeranej
olej 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z serem i porem

Z piersi wycinamy cienkie plastry, lekko rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Ser zetrzeć ba tarce i wymieszać z olejem, 2 łyżeczkami majeranu i niewielką ilością pieprzu. Por pokroić na kawałki ok 5 cm. Na plastry mięsa nałożyć nadzienie z pora i sera. Zwinąć w ruloniik, związać nicią. Piec ok 25-30 min, polewając marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak