Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 4 plastry
mięso mielone 20 dkg
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ser żółty 10 dkg
żurawina suszona 1 łyżka
mąka 2 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z serem

Mięso dokładnie rozbij za pomocą tłuczka do mięs, tak aby powstał duży i cienki plaster.

Mięso mielone wymieszaj ze startym serem, żurawiną, dwiema łyżkami przegotowanej wody i dopraw je szczyptą pieprzu.

Przyprawą posyp również rozbite kotlety schabowe.

Nakładaj farsz i zwijaj całość w roladkę podobnie jak się zwija krokiety. Roladki oprósz mąką.

Gotowe roladki ze schabu obsmażaj z każdej strony, tak aby były złociste i rumiane.

Następne umieść mięso w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni na 25 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami oraz surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak